Sådan fjerner du eventuelle tidligere søgninger på Bing & Google

Hver gang du udfører en websøgning, sender du oplysninger til andres computer. Dette sker fordi Microsoft og Google ejer de computere, der gør Bing og Google-søgninger mulige. Hvis du fortæller disse søgemaskiner at huske din søgehistorie, vil de gøre det, indtil du fortæller dem at stoppe med at huske. Du har også mulighed for at fjerne din tidligere søgehistorik fra deres databaser.

Søghistorik Fordele

Medmindre du har en perfekt hukommelse, kan du sikkert ikke huske alle søgninger, du har skrevet. Bing, Google og mange andre søgemaskiner kan ikke kun huske disse oplysninger, men de bruger det til at hjælpe folk med at gå tilbage til websteder, de har besøgt tidligere. Fordi du skal logge ind på din Microsoft eller Bing-konto, før de kan gemme din søgeaktivitet, er din historie tilgængelig fra enhver computer eller enhed, der har internetadgang.

Overvejelser

Ligesom browserbogmærker og browserhistorik er din Bing- og Google-søgehistorik sikker, så længe ingen andre logger ind på din konto. Hvis du deler en computer eller simpelthen ikke vil have søgemaskiner, der husker din søgehistorik, kan du slukke søgehistorikken, slette specifikke historikobjekter eller slette alt søgemaskinerne har registreret og gemt i din konto.

Bing historie

Administrer din Bing-historie ved at besøge Bing-søgesiden og logge ind på din Microsoft-konto, hvis du ikke er logget ind. Når du har klikket på præferencesymbolet formet som et gear, skal du klikke på "Historik" for at få vist historiksiden, der viser din søgehistorik og andre kontroller. Hvis du vil søge i din historie, skal du skrive din forespørgsel i tekstboksen "Søg i din historie", og tryk derefter på "Enter". Du kan også klikke på "Sluk" for at slukke for søgehistorik eller "Ryd alle" for at slette din historie. For at slette specifikke historikobjekter skal du klikke på "X" under det element, du vil fjerne.

Google History

Besøg din Google Search History-side ved at klikke på tandhjulsikonet på en søgeresultatside efter at have udført en Google-søgning. Hvis Google beder dig om at logge ind på din konto, skal du logge ind for at se din søgehistorikside. Du kan derefter sætte en afkrydsningsfelt ud for elementer, du vil slette, og derefter klikke på "Fjern elementer" for at slette dem. Slet hele din søgehistorik ved at klikke på "Slet alle", og klik derefter på knappen "Slet alle" for at bekræfte sletningen. Google Search History-siden har også et tandhjulsikon; klik på det, og vælg derefter "Indstillinger" for at få vist dine historikindstillinger. For at stoppe Google fra at gemme din søgeaktivitet skal du klikke på "Sluk".