Sådan fjerner du en gæstebruger fra en Mac

Hvis du forlader gæstebrugerkonti, der er åben på din Mac-computer, når brugeren ikke længere har brug for adgang, kan din virksomhed og dine personlige filer blive udsat for risiko. Fjern unødvendige konti ved hjælp af afsnittet Brugere og grupper, der er placeret i Systemindstillinger. Hvis gæsten har læse og skrive tilladelser, skal du beslutte, hvad du skal gøre med brugerens hjemmemappe - enten gem mappen eller komprimere den til et diskbillede.

Fjernelse af gæstebrugerkontoen

1.

Klik på menuen "Apple" i øverste venstre hjørne af skrivebordet og vælg "Systemindstillinger." Klik på ikonet "Brugere og grupper" i afsnittet System.

2.

Klik på ikonet "Lås" i nederste højre hjørne, og indtast derefter dit administratornavn og adgangskode som bedt om det. Dette låser op for indstillingerne, så du kan foretage ændringer.

3.

Vælg "Gæstebruger" -kontoen i den venstre kolonne. Fravælg "Tillad gæster at logge ind på denne computer" mulighed. Gæstebrugerkontoen er deaktiveret.

4.

Klik på ikonet "Lås" for at forhindre andre i at ændre indstillingerne.

Fjernelse af andre brugere

1.

Åbn "Systemindstillinger" fra Apple-menuen, og klik på ikonet "Brugere og grupper". Klik på ikonet "Lås" og indtast dit administratornavn og adgangskode.

2.

Klik på navnet på en bruger, du vil fjerne i den venstre kolonne. Klik på knappen "-" under kolonnen. Hvis kontoen kun er til deling, åbnes der en dialogboks, der beder dig om at bekræfte, at du vil slette kontoen. Klik på "Ok".

3.

Gem gæstebrugerens hjemmemappe, hvis det ønskes, ved at vælge "Gem hjemmemappen i en diskbillede" -indstilling. Billedet gemmes i mappen Brugere, i undermappen Deleted Users. Hvis du ikke vælger denne indstilling, forbliver brugerens hjemmemappe, hvor den er i mappen Brugere. Klik på "Slet bruger".

4.

Klik på ikonet "Lås" for at forhindre nogen i at ændre indstillingerne uden administrative tilladelser.

Advarsler

  • Hvis du bruger funktionen Find min Mac med Apple iCloud, er det vigtigt ikke at deaktivere gæstebrugerkontoen. Apple iCloud bruger Guest User-kontoen for at finde din Mac, når en gæst logger på og åbner Safari.
  • Oplysninger i denne artikel gælder for OS X Mountain Lion. Det kan variere lidt eller signifikant med andre versioner eller produkter.